OKULUN TARİHÇESİ:

Okulumuz eğitim ve öğretime 1962 yılında başlamıştır.Okulumuz 1985 yılına kadar Devrim İlkokulu adı altında Eğitim ve öğretimini sürdürdü.Vali Bedrettin NAZLIOĞLU tarafından teklif edilen ilçemizin kurtuluş günü olan 3 Eylül ismi 1985 yılında kabul edilerek bu tarihten itibaren 3 Eylül adını almıştır.

Okul bahçesinde 14 derslikli yeni binanın yapılması ile 23.10.1998 yılında bu binaya taşınılarak yeni binasında Eğitim Öğretime başladı.

2 katlı doğal gazlıdır.16 derslik, çok amaçlı salon, müdür ve müdür yardımcısı odaları, Z Kütüphane, araç odası, öğretmenler odası, toplantı salonu, her katta WC bulunmaktadır.

Okul bahçesi ihata duvarı ile çevrili olup tek giriş kapısı vardır.

Okulumuzda normal eğitim öğretim yapılmakta, 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 1 Anasınıfı, 8 Sınıf  öğretmeni, 1 İngilizce Öğretmeni, 1 Özel Eğitim Öğretmeni, 1 hizmetli, 1 sürekli  işçi görev yapmaktadır.